Nit de Narradors 2016

El passat 7 de juliol  vam celebrar la 18a Nit de Narradors amb Miquel Adam, Jenn Díaz, Joan Todó i Mar Bosch. Aquesta nit és sempre molt esperada perquè clausura tots els actes del curs de L’altell, però sobretot perquè és una festa!

SONY DSC

En la foscor de la nit emergeixen tota mena de lectors i de molts àmbits per transformar-se en oients de primera. Saben que tindran un privilegi, el de gaudir d’una nit d’estiu irrepetible.

Va començar la primera lectura Miquel Adam, un escriptor que coneix bé tot el món, tant literari com editorial, que envolta el llibre. Ens va llegir “La presidència”, conte que es troba dins el seu recull de relats curts en clau d’humor “Torero d’hivern”.

DSC_0350

El va seguir la Jenn Díaz. L’autora més jove de la Nit acostuma a col·laborar en vàries revistes culturals, setmanaris i premsa i ja té uns quants llibres publicats. Amb la seva dolça veu ens va narrar “Que em deixis”, un conte publicat al darrer número de la revista EÑE.

DSC_0354

Va agafar el relleu Joan Todó, possiblement l’autor més prolífic de la Nit tant a nivell de narrativa com de poesia i traducció. Ens va llegir, “Regressió” i “L’herència”,  un parell de contes del seu darrer recull “Lladres”.

DSC_0382

Mar Bosch, escriptora gironina, guanyadora del Premi de Novel·la Curta Just Casero de fa tres anys, va tancar la lectura de les narracions amb el conte de “la bondat de Sant Cristòfol”, on la trama passa en un geriàtric de Banyoles, i dos fragments de la seva darrera novel·la “Generacions espontànies”.

DSC_0389

Entre lectura i lectura els aplaudiments van demostrar agraïment i entusiasme.

SONY DSC

Vaig voler tancar l’acte amb la lectura de “Si jo fos un llibre”, de José Jorge Letria i André Letria, un cant al llibre, al seu significat i a la importància de la compra de llibres durant tot l’any per tal de poder mantenir aquest petit univers que viu en precari i que tantes alegries ens dóna!

Si jo fos un llibre,

M’agradaria sentir com algú diu:

“aquest llibre em va canviar la vida”

Enguany la Nit va celebrar divuit anys i L’Altell en celebra vint-i-cinc. Un any ple d’aniversaris!

En una llibreria hi passen coses, viure-les és compartir una màgia que només podeu saber els que hi participeu.

Gràcies narradors!

Gràcies a la fotògrafa que amb les dificultats de la llum va aconseguir fer-nos un bon documental i sobretot, moltes gràcies a tots per fer-ho possible!

DSC_0409


Biografies dels narradors:

 miquel2rectangleMiquel Adam (Barcelona, 1979) coneix bé la glòria i la misèria que envolta el fet literari i el negoci editorial. Ha picat liquidacions negatives, debades ha perseguit periodistes, ha acompanyat autors per mil places buides i ha estat editor. Va començar a sentir-se escriptor sota la màscara del pseudònim Subal Quinina i va participar de l’auge dels blogs literaris amb La Segona Perifèria. Ara ha publicat el seu primer llibre, Torero d’hivern (2015), de relats curts en clau d’humor.

dsc_0160Jenn Díaz (Barcelona, 1988) és autora de quatre novel·les: Belfondo (2011, Principal de los Libros), que va ser traduïda a l’italià i al català, El duelo y la fiesta (2012, Principal de los Libros), Mujer sin hijo (2013, Jot Down Books) i Es un decir (2014, Lumen). Mare i filla (2015) és la seva primera obra escrita originalment en català. Col·labora en les revistes Granite&Rainbow i Jot Down. Escriu un conte setmanal al magazín cultural Catorze.cat i té una columna a El Periódico.

fototodo-e1366367212776Joan Todó (La Sénia, 1977) va estudiar Teoria literària i Literatura comparada a Barcelona. De la seua experiència a la capital catalana en sorgeix el seu primer recull de poemes, Los fòssils (al ras) (2007) i un llibre de contes, A butxacades (2011). Posteriorment també ha publicat El fàstic que us cega (2012), un altre recull poètic, L’horitzó primer (2013), que parla sobre el seu poble natal, i el relat llarg “El final del món” dins La recerca del flamenc (2015). Ha traduït els contes de Gonzalo Torné (Les parelles dels altres, 2013), les memòries de Sebastià Juan Arbó (Els homes de la terra i el mar, 2015) i un llibre de poemes de Mark Strand (Rufaga d’un, 2016). Després d’una sèrie de feines temporals en revistes com Paper de Vidre, Caràcters, Suroeste, Quadern de les idees, les arts i les lletres o Revista de Letras, ha trobat una feina fixa a la secció “Llegir escrivint” de L’Avenç.

Mar_autora-300x228Mar Bosch Oliveras (Girona, 1981) és llicenciada en Filosofia i especialitzada en Periodisme Cultural per la Universitat de Girona. Després que la seva primera novel·la, Bedlam. Darrere les hores càlides (Empúries, 2013), li valgués el XXXII Premi de Novel·la Curta Just Manuel Casero, publica 1001 curiositats de Girona i el Gironès (L’Arca, 2015), un recull d’articles divulgatius sobre la seva ciutat. Mentrestant, ha continuat escrivint relats de ficció i ha enllestit la novel·la Les generacions espontànies.

Deixa un comentari