Clubs de lectura infantils i juvenils (inscripcions)

Clubs de Lectura Infantil i Juvenil de L’Altell. Curs 2016-2017

 

Il·lustració: Maurice Sendak

 

 

Amics i amigues de L’Altell,

 

Animem els nois i noies de 8 a 16 anys a formar part dels Clubs de Lectura Infantils i Juvenils de L’Altell.

 

La intenció és compartir lectures, conèixer escriptors d’aquí i d’arreu, i fomentar l’esperit crític dels participants, que, com diem sempre, són crítics literaris a més de lectors.

 

Tot això ho farem, com els cursos anteriors, en un ambient amical i distès, on tots tinguem en comú l’amor per la lectura i les ganes de passar-nos-ho bé llegint i parlant de llibres. De tant en tant, convidarem autors o professionals relacionats amb el món dels llibres perquè ens aportin una visió més àmplia de les lectures que proposem.

 

Per tot això, és important que els nois i noies s’apuntin al Club per iniciativa pròpia, perquè els ve realment de gust. En cap cas s’ha de veure aquesta activitat com un extraescolar destinat a fer llegir els nens!

 

GRUPS:

Enguany, hi ha els següents grups d’edat:

  • Cicle Mitjà (tercer i quart de Primària), de 8 a 10 anys, un cop al mes
  • Cicle Superior (cinquè i sisè de Primària), de 10 a 12 anys, un cop al mes
  • Primer i segon d’ESO: de 12 a 14 anys, un cop al mes
  • Tercer i quart d’ESO: de 14 a 16 anys, un cop al trimestre

 

Cada grup acollirà 15 participants com a màxim (i un mínim de 5). Les places s’oferiran per ordre d’inscripció (donant prioritat als nois i noies que ja eren membres del Club el curs passat). En el cas que el grup quedi ple, hi haurà una llista d’espera.

 

 

 

 

DIES I HORARIS:

Els Clubs s’iniciaran el mes d’octubre i finalitzaran el mes de juny.

 

Cicle Mitjà (8-10 anys) Cicle Superior (10-12 anys) ESO
Primer dilluns de cada mes

A les 17.15h

Conduït per Irene Tortós-Sala

Primer dilluns de cada mes

A les 17.15h

Conduït per Meritxell Margarit

Primer i segon d’ESO: primer dimecres de cada mes

A les 16.00h

Conduït per Meritxell Margarit

    Tercer i quart d’ESO: un cop al trimestre. La data del primer trimestre és dilluns 10 d’octubre (els altres clubs seran un dilluns durant la primera quinzena de gener i la primera quinzena d’abril, amb dates per concretar).

A les 16.00h

Conduït per Meritxell Margarit

Quan els dilluns o dimecres coincideixin amb un dia festiu o vacances escolars, el Club passarà al següent dilluns o dimecres hàbil.

 

FUNCIONAMENT:

  • El mes abans de cada Club es proposarà una lectura comuna acompanyada d’informació sobre l’autor i el llibre. Rebreu aquesta informació a través del correu electrònic que ens proporcioneu, preguem que la deixeu llegir als vostres fills si doneu el correu electrònic dels pares. El grup trimestral rebrà la informació el trimestre anterior (amb l’excepció del mes d’octubre).
  • Demanem el compromís de llegir i, en la mesura del possible, acabar el llibre proposat perquè el Club pugui funcionar plenament.
  • Demanem un compromís d’assistència i que, en cas de no poder venir a una sessió del Club, es notifiqui tan aviat com sigui possible a L’Altell.

 

INSCRIPCIONS:

El termini d’inscripció queda obert des d’ara fins al 9 de setembre. Podeu apuntar-vos-hi personalment a la llibreria L’Altell. Demanem que el dia de la inscripció vingueu acompanyats dels vostres fills perquè coneguin de primera mà la dinàmica dels Clubs.

 

El preu de la inscripció als Clubs mensuals és de 30€ anuals.

El preu de la inscripció al Club trimestral és de 10€ anuals.

 

 

Cada curs són més els nois i noies que decideixen compartir lectures amb nosaltres i això, sens dubte, ens fa molta il·lusió. Dins o fora dels Clubs de L’Altell, us animem a continuar llegint i, sobretot, a continuar gaudint de la lectura tal com ens heu mostrat que ho feu: junts, hem viatjat, ens hem transformat en altres persones, hem conegut la vida de personatges extraordinaris, èpoques llunyanes i mons impossibles… Ens hem emocionat, solidaritzat, indignat, escandalitzat, conscienciat, petat de riure, perdut i retrobat… Però, sobretot, sobretot, ens hem fet grans. Que això no s’aturi!!

 

Fins aviat! I bones lectures!

 

Irene Tortós-Sala i Meritxell Margarit

 

Etiquetat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: