Col·laboradors

GORETTI XIBERTA

Sóc mestra d’anglès i sóc nascuda a Anglès, però m’he traslladat deu vegades de casa, he estat a més de set escoles i em falten setze països d’Europa per anar a conèixer. M’agrada estar sempre embrancada en algun projecte on m’exprimeixi el cervell, hagi de crear i m’estimuli, això em relaxa. M’interessa llegir, el teatre, les manualitats (sobretot l’scrapbook), però des que he estat mare ho deixat tot una mica abandonat per una altra passió, que és el meu fill. Compro compulsivament papers bonics, àlbums il·lustrats i joguines. Sovint em reprimeixo de menjar xocolata i dormir. Si pogués demanar un desig, seria que la vida fos cíclica i la poguéssim tornar a començar infinitament.

 

KARO

Qui sóc? Un moment si us plau, només acabo aquesta pàgina… Què heu esperat molt, perdoneu-me, però és que aquest llibre m’ha absorbit totalment, mireu. Què? Què no hi ha paraules, dieu? Què pot entretenir-me tant a respondre-us? Doncs torneu a mirar-lo i aquesta vegada amb el temps que necessita. Observeu, deixeu-vos emportar, entreu-hi. Ah!, ara m’enteneu, oi? Un llibre no necessita pas paraules per ser llegit, en aquests àlbums que us presento hi ha tanta o més informació, la qual ens arriba amb la subtilesa i la immediatesa de la imatge. Però, què són per nens em dieu? Doncs jo us dic que no, que són llibres que ens poden acompanyar sempre al llarg de la nostra vida, que amb cada relectura obren un nou món, que els lectors podem créixer amb ells.

…ai sí, em preguntàveu qui sóc. Doncs sóc la Karo, sóc lectora apassionada d’àlbums il·lustrats, sóc presidenta de l’associació Queixal edicions (que, no cal dir-ho, fa àlbums il·lustrats) i com heu vist sóc fàcil d’enredar, sobretot si es tracta de …, doncs clar, d’àlbums il·lustrats.

 

M.ÀNGELS

Hola, em dic M. Àngels. Sóc mestra d’educació infantil i també il·lustradora.

M’apassionen els contes i tot el que estigui relacionat amb les arts.

Espero i desitjo que aquest blog sigui un espai ben profitós per tots i totes!

 

MONTSERRAT MARQUET

Sóc la Montserrat Marquet, mestra d’alumnes de primària. He estat directora d’una escola pública de Barcelona durant 10 anys i ara, des de fa dos anys, estic de directora a una escola pública de Girona.

Generalment, sempre he impartit matèries relacionades amb la llengua amb alumnes de diferents cursos. M’agrada molt veure com tots els nens i nenes milloren amb el pas del temps, cadascun al seu ritme. És fabulós veure que quan els hi agrada alguna cosa de les que fan, igual que els adults, gaudeixen i aprenen.

Actualment faig classe de llengua catalana amb alumnes de cicle superior i també vaig a la biblioteca de l’escola amb alumnes de 1r i 3r. Puc comprovar in situ que el món dels llibres els hi agrada molt, i moltes vegades els ajuda a endinsar-se en històries fantàstiques que els fan anar més enllà de la realitat que viuen, i que a vegades és dura.

Actualment una de les principals aficions que tinc és la de seguir i contemplar les actuacions de les activitats que fan els meus néts i netes com: el patinatge, bàsquet, futbol, violí…. També m’agrada molt anar al cinema. Potser aquesta afició em ve de quan era petita i la meva àvia em portava a veure totes les pel·lícules que estrenaven adequades a la meva edat. També m’agrada molt anar d’excursió. De jove havia format part d’un centre excursionista, i conjugar la muntanya amb la companyonia em va ajudar a créixer com a persona. Actualment encara vaig a caminar, però ja a un ritme diferent.

M’he reservat dues aficions per quan em jubili, perquè ara no em queda temps per res més, que són: aprendre a tocar el piano i continuar anant a aprendre anglès.

 

RUT JOU

El meu nom és Rut Jou i Matamala, sóc mare de dos fills, una nena d’onze anys i un nen de set. I això significa que sempre estic molt ocupada i ben entretinguda! 😉

Sóc filòloga catalana i professora d’institut. Amant de la lectura per adults i per a nens. Aficionada al món de la fotografia i molt interessada en el món de l’educació emocional.

Tot i que des de ben petita la meva mare em va transmetre el gust per la lectura, el món de les imatges i l’art en general, la meva passió pels llibres il·lustrats i muts es va despertar en els orígens de la meva professió, buscant estratègies per aquells alumnes a qui més els costava el tema de l’escriptura.

He descobert autèntiques meravelles i obres d’art en aquest món que mai pensava que haurien existit; tot gràcies a la meva llibretera que, sempre tan bé, m’ha assessorat.

Al llarg de tots aquests anys, no només han gaudit tots aquells alumnes amb més necessitat sinó tots en general, perquè crec que és important que sàpiguen que aquestes meravelles existeixen!

 

TXELL DARNÉ

Vaig néixer a Banyoles l’any 1980, i vaig estudiar il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona. Vaig acabar els meus estudis a l’École des Arts Décoratifs d’Strasbourg. L’any 2005, juntament amb en Joan Gómez, iniciem l’estudi de disseny i il·lustració Canseixanta, des del que he  il·lustrat contes infantils i juvenils per diverses editorials  i també he col·laborat a TV3 amb el programa Una mà de contes.

Les meves il·lustracions han participat en diversos concursos, entre els quals destaca el Primer Premi d’Il·lustració del “Instituto Nacional de la Juventud (INJUVE)” i el Segon Premi Calendari Raima de Barcelona. També he participat en diferents exposicions, com la “Ilustrarte” de Portugal; la “Fiera Internacionale del Libro per ragazzi” de Bologna,  la Biennal d’Il·lustració de Bratislava  i fins i tot he exposat a Japó.

Actualment m’ho passo molt bé fent projectes pel taller de joguines Londji.