Memoria por correspondencia, d’Emma Reyes. Ed. Libros del Asteroide

arton1378-24491Preu: 17,95€

Emma Reyes, pintora, l’any 1969 va enviar a un seu amic historiador, Germán Arciniegas, la primera de les vint-i-una cartes en les quals hi revelava la duresa de la seva infantesa.

Per a mi, la lectura de cadascuna d’elles ha estat corprenedora. En cap moment pensava que fossin tan intenses. Narrar la pròpia vida transmetent emocions i sentiments plens d’innocència a través del creixement d’una nena de quatre anys recordant el que va viure i sentir commociona.

Com hi ha món, hi ha persones i persones. La crueltat d’alguna d’elles és més que sancionadora perquè fan que la misèria sigui més miserable. Provocant que si no has conegut res més que pobresa i maltractament aprenguis a estimar qui et provoca tant de dolor.

Aquesta  vida també pateix el maltractament de la religió catòlica quan ingressa en un convent després d’haver estat abandonada –ella i la seva germana– per la primera cuidadora. El que es troba dins el convent és esgarrifós! Quan llegeixes aquestes cartes se’t posen els pèls de punta i no entens com va poder passar i passen coses així.

El pròleg i apèndix del llibre són, igualment, interessantíssims. Sobretot per conèixer molt millor qui va ser Emma Reyes.

Molt recomanable, i més sabent que Emma Reyes va ser analfabeta fins als divuit anys.

 arton1379-7ce19 http://www.librosdelasteroide.com/-memoria-por-correspondencia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: