LA CRÒNICA DE LA 16 NIT DE NARRADORS. BANYOLES,10 DE JULIOL DE 2014

A la muralla de Banyoles, ahir vam tenir la “16 nit dels narradors”. Amb un cartell de luxe, format per quatre toreros —de les lletres— (Adrià Pujol i Cruells, Llucia Ramis, Oriol Ponsatí-Murlà i Yannick Garcia). Van haver de lidiar amb uns toros molt braus: les narracions extretes de les pròpies respectives ramaderies.

La Irene de l’altell, organitzadora de la vetllada, va obrir l’acte amb unes maneres que demostraren que el sopar que acabaven de consumir havia anat d’allò més bé, i que el vi amb que el van acompanyar va estar encara millor.

Sense cap altra arma que la veu, els quatre protagonistes van demostrar un doble domini: el de l’escriptura, per una banda, indispensable en tot acte literari, però alhora el domini de la dicció i la interpretació. Cadascú amb el seu estil i accent, però tots semblaven sortits d’una escola d’art dramàtic. Dramàtics van ser alguns dels textos escollits. Ja se sap, aquests joves són valents i no tenen por a la mort, almenys a parlar d’ella. Sí, la mort va estar present, en formes diverses, en els treballs de tots quatre artistes. És clar, és el que té aquest ofici.

Va destacar, i va ser molt comentat per la concurrència, el vestit d’en Oriol Ponsatí-Murlà, abillat amb una camisa esplèndida i tocat amb un barret ad hoc per poder-se diferenciar dels seus col·legues.

Els organitzadors van passar-se la tarda mirant el cel, però finalment la meteorologia es va portar molt bé i no va donar cap ensurt.

El públic no va omplir completament l’aforament de l’espai, però hi va haver una molt bona entrada, tanmateix.  Va aplaudir enèrgicament però sense arribar a picar de peus a terra, va ser un públic molt educat. Algunes absències, però, van resultar més que notòries. Potser aquest tipus de lídia no arriba a interessar a qui més interessat hauria d’estar.

En resum, una vetllada exitosa, de participants, de públic i d’organització. Sortosament, malgrat l’èxit, el públic no va reclamar cap orella o cua de ningú, hauríem tingut un bon problema, però no van faltar espontanis, que van saltar a l’arena amb la intenció de marcar-se un parell de veròniques, cosa que quasi, quasi aconsegueixen.

10336642_880825531933175_8477177780326256669_n

Crònica per: I.A.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: