La guineueta perduda, d’Irina Korschunow. Ed. Salamandra

La_guineueta_perduda-Korschunow_Irina-9788498385663Il·lustracions de Reinhard Michl

Traducció de Cisco Figueroba

Edat: a partir de 7 anys

Pàgines 46

Preu: 7,95

Una petita guineu està sola, sense la seva mare, té por i se sent abandonada. Una guineu adulta, que fa ben poc ha tingut tres cadellets, se la troba, dubta, no sap què fer, però la guineueta plora de por i de gana. Aleshores la guineu, davant dels dubtes, decideix  tranquil·litzar-la i protegir-la. Immediatament neix l’instint de protecció i d’amor per aquesta criatura desvalguda. La protegeix davant el gos caçador, la defensa del teixó, la presenta davant dels seus cadellets i li mostra confiança. Davant una veïna s’adona de l’amor incondicional que sent, ja no només envers els seus tres cadellets, sinó als quatre alhora, i així la felicitat és dolçament trobada i viscuda. La Guineu ha escoltat els seus propis sentiments.

Irina Koschunow descriu aquests sentiment tan forts amb molta cura i convida als primers lectors a gaudir d’una història del regne animal, però que és fàcilment adaptable a l’entorn dels infants.

Es tracta d’un conte editat per primer cop a Alemanya el 1982 i trobo que és d’agrair que s’hagi traduït ara, trenta dos anys més tard, perquè val la pena no perdre de vista la qualitat d’un text i d’unes il·lustracions que ja podem qualificar de clàssics.

Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: