La botiga Vintage Astor Place, d’Stephanie Lehmann (Ed. 62/ Maeva)

la-botiga-vintage-astor-place_9788429772210Títol original: Astor Place Vintage

Pàgines:  443

Preu: 18,90€

Només de tancar aquest llibre ja trobo a faltar a l’Amanda i l’Olive, i sé que això em provocarà l’impuls de recomanar a tort i a dret aquesta novel·la.

És d’aquelles històries que a mesura que vas llegint-les, més dins et trobes i més còmplice de les seves protagonistes et sents.

Tot comença quan l’Amanda, qui té una botiga de roba vintage, és citada a casa d’una velleta que es vol treure roba antiga de sobre. El que no sap l’Amanda és el que hi trobarà amagat enmig d’aquells vestits que la farà submergir a l’any 1907. La novel·la anirà a cavall de dues dones, dues vides paral·leles. L’una viscuda el 1907 i l’altra el 2007. Dues dones fortes i valentes que captivaran el lector fins a conviure amb elles i voler-les abraçar. Dues dones que cerquen la seva independència. Sobretot l’Olive, que s’ha de fer un lloc enmig d’un món dominat pels homes.

D’altra banda, vull dir-vos que els personatges secundaris són retratats de manera extraordinària i captiven tant com les dues protagonistes.

Descobrir “La botiga Vintage Astor Place” m’ha fet fer una immersió a Nova York i viure dins aquesta ciutat acompanyada per l’Olive i l’Amanda. També ha fet que veiés com a principis del segle XX la dona vivia amb poques llibertats, plena de desconeixements i moltes prohibicions.

És una novel·la senzilla, encantadora, sobre l’amor, l’honestedat i la força individual.

Un llibre per a tots els públics, però especialment per als qui tinguin sensibilitat femenina (això no exclou molts homes, com bé ens va explicar la Silvia Querini —editora de Lumen— l’altre dia a l’Altell).

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: