L’altra, de Marta Rojals. (Ed. RBA)

996109_568763083211993_1149582942_nPreu: 18€

Marta Rojals, quina enigmàtica escriptora! Aquesta arquitecta que va debutar i va sorprendre a un munt de lectors amb “Primavera, estiu, etcètera” —un llibre totalment diferent d’aquest—, i m’ha sorprès amb aquest segon fins al punt que em va deixar en un cert estat de xoc durant uns dies. 

Aquesta darrera novel·la se situa en temps actuals, l’Anna i en Nel són una parella d’aquelles de tota la vida. En Nel l’acaben d’acomiadar, intenta escriure una novel·la en va. Actua de germà gran amb la seva germana Laura, qui anirà a viure una temporada amb ells, tot un problema per a l’Anna. La Cati és la jefa  de l’Anna, una dissenyadora que li ha donat feina. L’Anna s’escarrassa a treballar i tirar endavant, és callada i interioritza moltes coses. En Teo és un jove de vint-i-un anys que viu en un estudi petit, que comparteix un pati amb l’estudi de la feina de l’Anna. Tots aquests personatges i les amistats d’en Nel i l’Anna formen aquesta novel·la, però és l’Anna la gran protagonista, el personatge a qui no li perdrà el fil en cap moment el lector: L’Anna, a cavall d’un trauma infantil i les seves manies; L’Anna, que es passeja per Barcelona amb una Brompton; l’Anna, sempre l’Anna… fins al final. 

Marta Rojals escrivint sobre la vida és sorprenent, els diàlegs, les situacions… és com si estigués darrera una finestra observant amb punta al llapis a tot el que l’envolta.

 

 

Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: