LES CRÒNIQUES DEL DÉU COIX, DE JOAN-LLUÍS LLUÍS (ED. PROA)

les-croniques-del-deu-coix_9788475884233Il·lustracions de Perico Pastor

Pàgines: 215

Preu: 18€

La llarga espera per tenir a les mans el nou llibre de Joan-Lluís Lluís ha valgut la pena i això em fa feliç. Ha creat un llibre diferent i personal, que convida a reflexionar; molt ben escrit, amb un català molt net i depurat.

El llibre comença al segle VII, però segons el seu autor, tot plegat va començar al segle IV quan Constantí es va cristianitzar i, d’aquesta manera, els déus de l’Olimp van començar a ser oblidats. Durant un temps van conviure les dues religions, la pagana i la cristiana. Aquests déus, que s’alimentaven del fum dels sacrificis d’animals, amb el creixent monoteisme desapareixen.

Les cròniques són la vida d’ Hefest, fill d’Hera, déu del foc. També identificat com el déu romà, Vulcà és el déu coix que sobreviu, és el déu més terrenal. És lleig, suat, amb la barba nuada. El seu taller és sota l’Etna i actua com a déu intervenint en el bé i el mal quan li convé (només faltaria).

Aquest déu ens explicarà al llarg de les pàgines com conviu i sobreviu amb els humans al llarg dels segles fins arribar al XXI. És un llibre captivador, no saps com però et manté les ganes de seguir-lo llegint de manera imparable al llarg de tots els segles, travessant molts dels moments més transcendents de la història de la humanitat.

Hefest fa reflexionar al lector i li planteja dilemes filosòfics i teològics. Alerta: no és un llibre sobre teologia o filosofia, ben al contrari, llegint-lo t’ho passes bé i fins i tot acabes apreciant aquest déu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: