Babulinka Books!!!

Acaba de néixer una nova editorial: Babulinka Books! El seu anagrama ja ens dóna una idea de quina línia vol seguir: s’intueix un llibre obert del qual apareix un cor. I tanmateix la pròpia editorial explica que el que vol és contribuir a l’harmonia del món ajudant a que les persones siguem una mica més felices.

Sembla una pretensió molt pretensiosa, no?

En canvi, diria jo que tenen clar que es tracta de que tots hi posem el nostre gra de sorra, i el que volen és predicar amb l’exemple.

I, com que el moviment es demostra caminant, ja han aparegut els dos primers grans de sorra, els dos primers llibres de dues col·leccions diferents. La primera, llibres per a l’educació emocional; la segona, col·lecció petites joies per a grans lectors.

De la col·lecció Llibres per a aprendre a expressar les emocions és el títol:

La increïble història del nen menjaparaules, de Marlet i Jordi Sunyer. 

banner_menjaparaules

Un nen es menja paraules com “alegria”, “tristesa”, “ràbia”, “por”… i, a l’empassar-se-les li venen tot de reaccions com si fossin els efectes d’una poció. Aleshores decideix no menjar cap més paraula però, es clar, això també tindrà les seves conseqüències.

És un llibre encertadíssim per a què els adults ajudin els petits a aprendre a expressar emocions i sentiments, un aprenentatge que sovint descuidem i que té una importància vital.

Ben acompanyat el text amb il·lustracions pensades per a les edats dels lectors, no com sovint passa, en que l’estètica de llibres infantils sembla per a adults. Amb tot, haig de dir que estic una mica cansada d’imatges amb micro-extremitats.

Les dues últimes pàgines són una guia per treballar les emocions. Unes poques pautes clares i concises, res de palla.

De la col·lecció Petites joies per a grans lectors:

La sopa de l’avi, de Mario Satz i il·lustrat per Albert Asensio.

banner_sopadelavi

Una adolescent desencantada de la vida rep la visita del seu avi qui, amb molta paciència i tendresa, aconseguirà que la noia capgiri el seu estat emocional i surti del forat en el qual havia caigut. Més tard serà ella qui podrà retornar-li a l’avi el regal que aquest li va donar.

És un conte escrit amb subtilesa, senzill però ric en vocabulari i matisos. I les il·lustracions van en paral·lel, complementen el text. L’un i l’altre van de costat, no es fan ombra. Crec encertades, també, la mida i la durada del llibre, pensant en els joves lectors: ni massa curt ni massa llarg. Preciós!

Enhorabona a Babulinka Books i la seva valentia a l’hora embarcar-se en una aventura de risc com és aquesta de voler entretenir, educar i contribuir a fer un món millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: