Karoo, d’Steve Tesich (Ed. Seix Barral)

karooTraducció: Javier Calvo

Pàgines: 556

Karoo, protagonista absolut d’aquesta novel·la, és un personatge ben atípic: durament crític amb sí mateix, és alhora un gran fracassat i un gran triomfador.  Al conèixer-lo el trobarem repulsiu però també commovedor, tot barrejat. Es troba en la cinquantena i, durant la lectura, l’acompanyem  en un moment de la seva vida inesperadament crucial. De la decadència aparentment  sense fre a un sobtat rejoveniment. Passarem de Nova York a Los Angeles, després a Marbella, passant per Indianapolis. Coneixerem els personatges que l’influeixen i el marquen: La seva ex-dona, el seu fill, el temible i totpoderós productor Jay Cromwell, per qui treballa com a corrector de guions de pel·lícules de Hollywood.

Es tracta d’una novel·la rescatada de l’oblit —afortunadament— per una editorial francesa l’any passat. Es va publicar originalment l’any 1998, dos anys després de la mort del seu autor, Steve Tesich.

És una novel·la brillantíssima, crua amb el personatge principal, però plena de humor, ironia i sarcasme. Molt bon treball de traducció, també. Però llàstima d’edició en espanyol: aquesta intel·ligent  novel·la no es mereix en absolut la horrorosa portada que li han dedicat (pitjor no la podien haver trobat) ni tampoc els inadequats comentaris de la contraportada, que donen una idea molt equivocada del que en realitat és. Si us plau, no us deixeu influir per la cobertura: l’interior és realment magnífic.

Vull mostrar-vos com de diferents són les edicions francesa i americana de la mateixa novel·la. Jutgeu vosaltres mateixos!

karka

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: