Instrucciones para una ola de calor, de Maggie O’Farrel (Ed. Salamandra).

Instrucciones para una ola de calor_135X220

Títol original: instructions for a heatwave

Traducció: Sonia Tapa

Pàgines: 313

Preu: 18€

Ja porto una colla de setmanes recomanant a la llibreria aquest llibre i el que més feliç em fa és que agrada tant a tothom com a mi. Pels que encara no la coneixeu, a veure si aconsegueixo contagiar-vos les ganes per llegir-la.

Us parlo de la darrera novel·la d’O’Farrell , situada durant l’onada de calor de 1976 a Anglaterra. Comença en el si d’una família quan Gretta, la matriarca d’una família irlandesa, avisa a tots els seus fills per comunicar-los que el seu  pare ha desaparegut. A partir d’aquest moment la família es reuneix per decidir què cal fer.

Són tres germans que es troben, però nosaltres, lectors, els anem coneixent de mica en mica. Anem veient els seus problemes i anem notant com entre els germans se saben coses, aquelles que mai s’han dit en veu alta. Aquelles veritats no parlades, però palpables. Ambients emocionals incòmodes. Tot plegat fa que hi hagi una manca d’urgència per la desaparició del pare, i més quan sembla que la mare sap on es troba. Però, quin misteri s’hi amaga?

Aquesta història, intensa i ben elaborada, creada amb quatre fils narratius (fent veritables malabars), està tan ben teixida que el lector no s’adona que està vivint tant al present com al passat dels germans i desitja amb avidesa no parar de llegir.

Altament recomanable.

Anuncis
Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: