Escriptors de la 15ª Nit de Narradors

 sebastià Bennasar Sebastià Bennasar i Llobera

(Palma de Mallorca, 1976) és periodista, escriptor i crític literari. Ha treballat onze anys com a periodista a les redaccions del Diari de Balears. És crític literari del suplement l’Espira i de la pàgina web Llegir en Cas d’Incendi. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i és Màster en Història del Món per la mateixa universitat.

Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra.

Ha obtingut nombrosos premis literaris i ha publicat una vintena d’obres, entre poesia, novel·la i assaig.

Sebastià Bennasar té un blog dedicat a la novel·la negra en català i a la literatura en general:  http://diesdedoctorat.blogspot.com.es/

 

alba dedeu   Alba Dedeu

(Granollers, 1984) va estudiar Medicina a Barcelona i Florència. Es dedica a la traducció literària. Amb la seva primera obra, Gats al parc (2011), va guanyar el premi Mercè Rodoreda de contes i el Crítica Serra d’Or.

L’any passat publicava un segon volum de contes, L’estiu no s’acaba mai. A més, en poques setmanes de diferència, signa l’edició de Sempre han tingut bec les oques de Joaquim Miret i Sans, i és a punt d’arribar a les llibreries la seva traducció de la gran obra de Sibilla Aleramo, ‘Una dona‘.

 

 

 

  Jordi Cussà, escriptJordi Cussà 

(Berga, 1961). Viu i treballa a la ciutat de Berga després d’haver viscut algunes temporades a BarcelonaSant Cugat del VallèsNàpols.

El 1978, juntament amb tres amics, van fundar el grup “Anònim Teatre”, encara actiu a Berga. Fins a l’actualitat, “Anònim Teatre” ha estrenat una dotzena de muntatges, cinc dels quals obres del propi Jordi Cussà.

L’any 2000 publica Cavalls Salvatges i, a partir d’aleshores, escriu sobretot novel·les, però també teatre i poemes. Diverses d’aquestes obres han merescut diferents premis. Col·labora ocasionalment en diversos mitjans de comunicació. També exerceix de traductor literari de l’anglès al català, professió que li ha permès traduir una quarantena de llibres.

 

 mar bosch Mar Bosch Oliveras

(Girona 1981)

és llicenciada en Filosofia i especialitzada en Periodisme Cultural per la Universitat de Girona. Durant els darrers anys s’ha dedicat bàsicament al món de l’educació. De ben petita es va aficionar a escriure històries per entretenir familiars i amics. Primer van ser poemes. Després relats curts. Finalment, articles, ressenyes i reflexions al seu blog personal http://www.malamar. wordpress.com. Bedlam (darrere les hores càlides) és la seva primera novel·la, que li ha valgut el XXXII premi Just M. Casero de novel·la curta.

 

 salvador giralt Salvador Giralt

(Barcelona 1954)

Actualment veí de Sant Hipòlit de Voltregà, va estudiar matemàtiques (a partir de la lectura de El retorno de los brujos, y de El Aleph) a la Universitat de Barcelona, i teatre a la Casona amb en Fernando Grifell.

L’any 2008 va guanyar el Premi Punyal de Vic amb el poemari Romanço de l’Ambròs i del seu tros.

Presideix l’Associació dels Amics de la Migdiada des de la seva fundació, i es pren molt seriosament la qüestió onírica, el son profund, i últimament, també, els efectes dormitius de la literatura del segle XXI.

ubica a Manresa el bar del protagonista de la seva novel·la romàntica que duu per nom L´entrepà.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: