Léon y Louise, d’Alex Capus (Ed. Salamandra)

Léon y Louise
Títol original: Léon & Louise
Traducció de: Carlos Fortea
Pàgines: 254
Preu: 15,00€
La novel·la s’inicia amb el funeral de Léon a la Catedral de Notre-Dame de París. La veu narrativa de tota la història comença a parlar, és el nét del difunt. És qui ens endinsarà dins el món de Léon Le Gall, un noi jove de poc més de disset anys, protagonista d’una gran història d’amor que arrenca a principis del segle XX i que es veu partida pels grans esdeveniments històrics que el van protagonitzar.
Léon i Louise: dos joves que es van enamorar. Una bomba enmig d’ells. El temps que passa inexorablement. La reconstrucció de les vides. Una altra guerra…
Léon, amb la bondat i la justícia per davant, ple d’ il·lusions com qualsevol jove, m’ha fet visitar les platges de Normandia, i París. M’he passejat amb ell arreu on anava, al igual que he patit, compartit i m’he capficat en els moments més difícils i compromesos que li van tocar viure.
Louise, què us he de dir d’ella… és l’encarnació de la típica jove francesa de l’època: bonica, moderna, extremada… Amb tot el glamour que l’acompanya i amb una vida per davant. Però la guerra ho capgira tot…
És una lectura molt especial que absorbeix  fins a la darrera pàgina. L’escriptor ha sabut lligar i descriure una història en temps difícils, plena de sentiments, realitats, dramatisme, però sense oblidar moments amb tocs d’humor fi. He gaudit d’aquesta meravella que m’ha captivat veient l’evolució dels personatges. I he pensat que, tal vegada, en podria sortir una bona pel·lícula, amb unes imatges fotogràfiques que podríem extreure de la novel·la, talment com si fossin postals antigues.
Alex Capus, nascut a Normandia, és autor d’una bibliografia extensa, tot i que Léon y Louise és el primer que ens arriba al nostre país.
Anuncis
Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: