La cortina de saca, de Miquel Aguirre. Ed. UAB

cortina de saca
Pàgines: 219
Preu: 16 €
XVIII Premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” de 2012
Es tracta d’una novel·la que barreja el tema històric amb el gènere negre, situada a la Banyoles dels anys 30. Una novel·la costumista en un temps de convulsió, de crisi econòmica i social. Talment com ara mateix al nostre temps,  plena d’indignació.
El protagonista és un jove periodista, Baltasar Huerta, burgès de Barcelona, tímid i introvertit que es troba de vacances a Banyoles, un poble molt rústic a aquella època. Durant la seva estada comparteix les hores amb uns personatges ben peculiars, un d’ells una mica malcarat, però que el farà créixer i reaccionar en la vida i en el periodisme. Li mostrarà els habitants amb més influència, però que al darrere tenen molt a amagar.
Al llarg dels primers capítols es veu una evolució lenta, però molt distreta de tot plegat.  Els de Banyoles reconeixereu cada racó de la nostra ciutat, cosa que fa que sigui molt entretingut.
Cap a la meitat del llibre passa un fet important  i el rumb de Baltasar Huerta es veu ple de dubtes, indecisions i fins i tot es qüestiona la seva vocació periodística. A partir d’aquí els fets esdevenen molt ràpidament fins arribar al desenllaç final.
“La cortina de saca”, atraparà  al lector, fins i tot el que no és de Banyoles, per la seva intriga, però també als amants de la història quotidiana dels pobles catalans.
Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: