Tardes con Margueritte, de Marie-Sabine Roger (Ed. Duomo)

tardes
Títol original : La tête en friche
Traducció : Sofía Tros de Ilarduya
Pàgines: 210
Preu: 18,00€
Germain és un home de poques lletres. No va tenir massa sort en la seva infantesa, però ho té molt assumit i digerit. Viu la seva vida ordinària, simple. És el que li permet una ment “simple” com la seva. Però dintre del seu cos gran i pesat s’amaguen més coses, que sortiran a la pell a partir del moment en que decideix “adoptar” Margueritte, una encisadora dona… de 86 anys!
Germain adopta Margueritte, l’avia que hagués volgut tenir; i Margueritte adopta Germain, el nét que mai no va tenir. Margueritte li llegeix fragments de novel·les i en Germain descobreix la màgia dels llibres, la lectura i les paraules, un terreny per a ell completament desconeguut fins aleshores. I entremig d’aquesta bonica relació en Germain ens va relatant la seva història, la seva vida, explicada amb el llenguatge elemental de qui no ha rebut educació però amb una força que ja la voldrien molts “acadèmics il·lustrats”.
D’aquesta novel·la es va fer una pel·lícula al 2010, dirigida per Jean Becker i protagonitzada per Gerard Depardieu, que em fa moltes ganes de veure. M’imagino perfectament en Depardieu ficat en el personatge de Germain. Algú l’ha vist?
Un llibre que deixa un dolç sabor —però gens embafador—, té humor, a estones fa riure, i dóna una bafarada d’optimisme que no és gens fàcil i que és de molt agrair.

 

Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: