Meravelles, de Brian Selznick (Ed. Cruïlla)

meravelles
Edat: A partir de 10 anys fins a 120
Preu: 19,95€
Meravelles és, tal i com diu el títol, una meravella. Brian Selznick ja em va captivar amb “La invenció de l’Hugo Cabret”, i descobrir un nou llibre d’ell em fa, simplement, feliç.
Meravelles és un llibre fascinant, el seu autor juga de la mateixa manera, quan a construcció, que l’Hugo Cabret: imatge i text es van alternant sense solapar-se. Però, en aquest cas s’expliquen dues històries independents: els dibuixos expliquen una història i el text una altra de diferent. Els dos protagonistes cerquen el mateix: trobar el que falta a la seva vida. El protagonista de la part escrita és un nen, en Ben, que comença la seva aventura el 1977, cinquanta anys abans que l’altra història, la dibuixada, que comença el 1927, i on la protagonista és una nena com en Ben. Les dues històries arribaran a coincidir i quan ho facin, vosaltres lectors possiblement us estremireu i us entendrireu. El que sí que us puc assegurar és que us deixarà sense alè en més d’una ocasió. La connexió especial que provoquen els dos protagonistes, que són sords, és molt especial.

meravelles museu

Selznick dedica aquest llibre al gran Maurice Sendak, el gran il·lustrador i innovador del llibre il·lustrat, autor de  “Allà on viuen els monstres”. Sendak va canviar per sempre la manera de veure els llibres il·lustrats. A Brian Selznick se li nota una certa influència, però la màgia i l’energia de Meravelles és únicament seva. Selznick diu que la idea de fer aquest llibre li va venir quan va veure un documental sobre la sordesa i la desaparició del cinema mut.
Meravelles és fascinant i altament recomanable A TOTS ELS PÚBLICS.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=9K2YaVxeTiM&feature=endscreen

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: