Nocturno, de Pascal Blanchet (Ed. Barbara Fiore)

Preu: 18€
Atenció: Aquest és un àlbum il·lustrat o una novel·la gràfica molt especial. Es necessita una preparació prèvia abans d’obrir-lo:
Primer, calma. No us el mireu amb pressa, teniu tota la nit.
Segon, prepareu-vos una beguda. Un bourbon on the rocks, per exemple.
O un cocktail, el famós “manhattan” estaria molt bé.
Tercer, i molt important: aconseguiu la cançó de Cole Porter “In the Still of the Night” en la versió de Anne Scheffer amb Paul Weston & his orchestra, de 1948.
Obrim el llibre: som a Nova York, en una nit de l’estiu de 1948, comença aquest “silent movie” amb l’actuació de la cèlebre cantant Anne Scheffer dins del programa de ràdio de l’emissora novaiorquesa per excel·lència: NBC. La cançó s’estén per tota la ciutat a través de les ones i arriba a uns personatges pels quals aquesta nit serà una nit molt especial… La nit és fosca,  però donarà pas a la llum de l’endemà.
Són més de noranta il·lustracions d’un jove canadenc nascut a l’any 1980, però apassionat per l’estètica i la música de la primera meitat del segle XX. No són en blanc i negre, com ho seria un autèntic “silent movie”, és en colors, però només hi ha tres colors a part del blanc o el negre. Però, malgrat això, les il·lustracions no tenen res de monòtones, són una sorpresa constant. Els personatges viuen els seus conflictes sols, envoltats de l’arquitectura de Nova York, exterior i interior, com ho farien –encara que diferent– els personatges d’Edward Hopper. No us perdeu la perspectiva del vestíbul del Rockefeller Centre amb el mural de J.M. Sert!
Acabarem amb la melodia de “That Lucky Old Sun”, en la versió de Frankie Laine amb l’orquestra de Harry Geller.
THE END.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: