Hace cuarenta años, de Maria Van Rysselberghe (Ed.Errata Naturae).

Traducció: Regina López Muñoz

Pàgines: 85

Preu: 12,90€

 

 

 

 

Esteu davant d’un llibre important literàriament parlant. M’atreviria a dir que és una petita joia. Una història d’amor descrita amb gran elegància que captiva al lector sensible, de la primera a l’última pàgina.

Desconeixia del tot a Maria Van Rysselberghe, escriptora belga, amiga propera d’André Gide. Descobrir-la ha estat un plaer que m’ha seduït. És un relat breu ple d’intensitat, malgrat que amb prou feines passa res al llarg de la història. La protagonista és la mateixa Maria, que està passant uns dies en una casa, al costat de la platja, la casa de la duna, una casa de vacances que allotjarà una gran història d’amor, llibres i, potser podríem dir, fidelitats.

A aquesta casa, Maria coincidirà amb Hubert, un amic de la família. Cadascun  d’ells dos feliçment casat amb la seva respectiva parella. Però  que quan es troben no poden evitar que floreixin uns sentiments entre ells de gran intensitat. El relat d’aquests dies és tan apassionant que impregna i transforma al lector al temps que es transformen els mateixos protagonistes. Un amor callat, ple de gestos, de paraules no pronunciades, secretament portat… però amb entrega absoluta i amb el cor bategant. Alegria desbordada i incontrolable, però, també,  el dolor més gran quan es toca el cor.

Hace cuarenta años, escrita l’any 1936, està basada en un fet autobiogràfic de Maria Van Rysselberghe. Hubert  va ser, en realitat, el seu gran amor, Émile Verhaere.

Si us va agradar Una letra femenina azul pálido, de Franz Werfel, de ben segur us agradarà aquesta novel·la.

Etiquetat ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: