Todo lo que soy, de Anne Funder (Ed. Lumen)

Traducció:Gemma Rovira
Preu: 23,90€
De llibres que ens parlin dels horrors del nazisme n’han sortit molts i contínuament en surten,  per tant hi ha molta cosa publicada. No obstant, i no sabem per què, ens continua atraient.
Anne Funder ha escrit realitat i ficció d’una manera brillant i bella. Trobo que és una novel·la amb molta força que estira i estira al lector. L’emoció de girar cadascuna de les seves pàgines veloçment, de saber i de sorprendre’t, és extraordinària.
Narra la història dels anys previs a la Gran Guerra de la mà d’uns activistes alemanys contraris al règim de Hitler.  És la història d’unes persones valentes i fortes que van intentar evitar una guerra inevitable. Els seus personatges, Ruth Becker, Ernst Toller i Dora Fabian, han quedat impregnats dins meu, les seves vides, tan plenes de coratge, fa dies que m’acompanyen i crec que tardaran a desaparèixer.
El llibre està estructurat en capítols alternats per la veu del dramaturg i poeta Ernst Toller, que es troba en un hotel de Nova York l’any 1939, i a qui li llegim la seva autobiografia, i per Ruth Becker, una senyora gran que ha viscut i vist molt, que viu a Sidney, i que al rebre la biografia de Toller fa que parli la seva memòria deixant el lector atrapat en uns fets que varen marcar la història. Malgrat tot, la protagonista del llibre és Dora Fabian, la cosina de la Ruth i l’amant de Toller. Dora va viure la vida al màxim i va patir molts riscos. Va arribar estimar Ernst Toller fins al patetisme.
Els personatges van existir realment, en podeu saber més a través de la wikipèdia. Només per a fer-vos un petit comentari:
 Ernst Toller era poeta, dramaturg, polític i revolucionari alemany que va ser capturat pels nazis, però va poder fugir del país a Nova York, fins arribar a la seva mort a l’hotel on escriu les seves memòries.
Ruth Becker és, en realitat, Ruth Blatt, supervivent jueva en qui s’ha inspirat l’autora. Va poder  fugir direcció a Xangai i finalment es va establir a Australia.
Dora Fabian, alemanya jueva antinazi, escriptora i periodista, se la coneix com una a una dona molt valenta.
 “Todo lo que soy”, una novel·la que m’ha apassionat.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: