Tres en ratlla. Avui és el dia de la independència de Catalunya, de Santi Baró (Ed. Rosa dels Vents)

Pàgines: 222
Preu: 14,90 €
Crec que sempre recordarem l’11 de setembre de 2012. El recordarem com el dia que un milió i mig de catalans van sortir al carrer demanant la independència de Catalunya. Un dia històric i emotiu. Un dia que ha fet història i un pas important per a Catalunya.
No és que vulgui fer un article sobre aquell dia, el que va ser, el dia després i el que són els dies posteriors. Només em serveix per començar a parlar del darrer llibre de Santi Baró, que a parer meu, guarda molts paral•lelismes d’aquell dia. Talment com si fos un visionari, Baró novel•la el dia 7 de juny com el dia que es decideix la independència de Catalunya. Escull el dia 7 en homenatge al dia 7 de juny de 1640. El President i tots els polítics de tots els partits catalans es reuneixen al Parlament per decidir i lluitar plegats per la llibertat. El poble és al carrer, milers de catalans han sortit a demanar la independència.
Tot plegat una situació molt compromesa i delicada de resoldre per Madrid, sobretot per la Ministra de Defensa que haurà d’evitar una intervenció militar.
A “Tres en ratlla” es decideix la Independència durant vint-i-quatre hores intenses per a tots els personatges. Vint-i-quatre hores…
Baró aconsegueix atrapar al lector més jove i al més gran. Barreja el retrobament de dos antics amics, en Sergi i l’Anna que formen una història d’amor molt especial entremig de la manifestació. Una història que fa de contrapunt a tot el tema polític de la narració.
Malgrat que tot és ficció, fa pensar molt en els darrers esdeveniments reals viscuts a la nostra Catalunya.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: