“Wonder”, de R.J.Palacio (Ed. La Campana/Nube de tinta)

Traducció al català: Imma Falcó
Traducció al castellà: Diego de los Santos Domingo
Preu català: 14€
Preu castellà: 14,96€
Pàgines: 420
Edat: A partir de 12 i fins a 100.
Aquest és un llibre molt humà. Ple de sentiments i acceptacions. Wonder és una meravella, talment com diu la paraula. Ja ho anireu descobrint al llarg de les seves pàgines.
L’August és un nen que ha nascut amb una deformitat molt important a la cara i n’ha patit moltes operacions durant molts anys. La seva mare li ha fet de mestra a casa seva durant molts anys, però ara ha de fer front per primera vegada als seus 12 anys l’entrada a l’escola amb altres nens i nenes. Si fos un nen normal no seria res estrany, però si ets deforme hi ha conseqüències.
En aquest llibre cada capítol està narrat per un personatge diferent: el mateix August (Auggie). La seva germana, la Via (un relat magnífic, emotiu i preciós!). En Jacq, un amic que amaga davant els seus amics que l’August és un bon xaval, amic i que té sentit de l’humor. L’amiga de la seva germana, el xicot de la germana… Tots i cadascun relaten com és la seva vida entorn l’Auggie. L’aportació de cadascun fa que ens fem un examen a nosaltres mateixos, ens fa pensar sobre nosaltres, el nostre comportament, l’amistat i el què significa ser amable.
Quan vaig llegir Wonder, el que em va captivar més va ser el cor, la tendresa, la bondat de tota la història. Vaig pensar en el veritable significat de què vol dir un bon amic i com podem ser fidels a nosaltres mateixos en les dificultats reals.
Wonder emociona, la seva lectura és senzilla, però el llibre és una anàlisi que colpeix el cor i que fa ganes de recomanar-lo per a joves de 10 anys i fins al més gran de la família.
No us puc explicar el final, només us diré que em va fer eixugar un munt de llàgrimes de felicitat. No sé si seré bleda, però va anar així.
Podeu  mirar el book trailer aquí i un vídeo promocional de l’editorial Nube de Tinta aquí.

One thought on ““Wonder”, de R.J.Palacio (Ed. La Campana/Nube de tinta)

  1. Ramon ha dit:

    Una lectura realment meravellosa, del tot recomanable. Un encert el post!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: