OH! / AH!, de Josse Goffin (Ed. Kalandraka / Hipòtesi)

Edat: A partir de 2 anys.
Us presento dos llibres que m’agraden molt des de fa molt de temps. Són per jugar amb els vostres fills o per gaudir-ne vosaltres mateixos. Són bonics i originals i qualsevol que tingui debilitat per l’art i l’art de la il·lustració notarà que alguna cosa li falta a la seva col·lecció particular. El tipus d’informació que poso a continuació és agafada de l’editorial Hipòtesi, perquè millor, no ho hagués pogut explicar:
Aquests llibres sense text s’han convertit en obres de referència per als especialistes en literatura infantil d’arreu del món. Oh! va guanyar el Premi Gràfic a la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya el 1993.
Juguen amb els dobles sentits, les endevinalles visuals i, com René Magritte, ens ensenyen que “una pipa no sempre és una pipa”. No expliquen cap història amb introducció, nus i desenllaç, sinó que cada pàgina mostra un seguit d’imatges independents, tot i que relacionades entre si, per formar una estructura encadenada.
Tots dos títols tenen la particularitat que les seves pàgines són desplegables i s’agrupen en jocs on la parell senzilla i la senar doblegada comparteixen una mateixa il·lustració; de la mateixa manera que la parell senzilla i la senar desdoblegada en fan una altra de diferent. Aquest ús de les pàgines dóna lloc a un joc entre allò que es veu i allò que s’amaga, allò que sembla una cosa però que es transforma en una altra.
Si bé comparteixen l’esperit surrealista, Oh! es basa en objectes quotidians, i en canvi Ah! fa servir obres destacades de la Història de l’Art, la qual cosa li dóna un valor afegit com a material didàctic. Un plantejament imaginatiu i sorprenent al qual s’uneix una col·lecció d’il·lustracions planes, descriptives i fàcils de comprendre.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: